2011. szeptember 2., péntek

Vörös és feketeEz esetben nem a híres Stendhal műről van szó, csupán csak egy kis gyűrűcskéről. Kolléganőm kívánsága volt a szín összeállítás.
13 megjegyzés:

Cathlen-Kata írta...

csecse lett:-)

Kriszty írta...

Köszi :)

Edit írta...

Nagyon szép lett!!!!!!!

bemese írta...

Hűűű de dögös lett!! És örülök, hogy inspirállak!:))

Kriszty írta...

Köszönöm lányok!
Bizony Emese! Nem is kicsit. Bár a ferdehorgolás kicsit megtorpant, azért nem adom fel.

bemese írta...

Ne tedd, mert nem bonyolult csak bele kell rázódni egy kicsit, aztán nincs megállás!:) Szóljál, ha tudok segíteni. Ja, bármilyen maci érdekel, vagy csak a lenti képen látható, mert annak lelőhelyét nem ismerem.:((

Kriszty írta...

Persze... fel nem adom, csak pihen, míg mást csinálok. Olyan szép levendula lila, hogy azt muszáj megcsinálnom.
Abban viszont tudnál segíteni, hogy miért állnak össze vissza a szemek azon a részen amit már megcsináltam. Én arra gondolok, hogy lehet túl laza? vagy vékony a horgolócérna?

bemese írta...

Nagyon fontos a cérna feszültsége, ami egyenletes kell legyen. Biztos jobb, ha szorosabban próbálod horgolni, ha nem megy az sem gond, de akkor a cérna feszültségére figyelni kell, hogy egyenletes legyen. Ha úgy érzed túl laza, akkor mindenképp próbáld meg szorosabban horgolni, én szorosabban horgolom. Nem tudom érthető-e??

Kriszty írta...

Persze, hogy érthető! :) Végül is azt hiszem azzal nincs gond... mármint a cérna feszültséggel, hiszen a csőhorgolás már megy és azt szép egyenletesen tudom csinálni. A gyöngyöm kisebb kicsit 11-esnél (cseh) és elég vékony a cérnám hozzá. Én talán abban látom a problémát.

bemese írta...

Igazából nem fektetek különösebb hangsúlyt a cérna vastagságára, illetve nem szoktam görcsösen ragaszkodni a mintákban leírt méretekhez, inkább próbálom megoldani a lehetőségekhez mérten, ezért legtöbbször méretet sem tudok! Ugyanazzal a cérnával horgoltam már 15-ös, illetve 11-es kását is és semmi gond nem volt, egyformán egyenletes lett!:) Akkor próbáld megfigyelni horgolás közben, hogy mitől nem fordulnak be a szemek, mert a második-harmadik sortól gyakorlatilag szépen be kellene nekik fordulni!

Kriszty írta...

Igazából szépen be is fordulnak, csak egy két szem mintha ellenkező irányba akarna menni. Hiába pofozom jó felé. :)
A mintákhoz én sem ragaszkodom, sőt! Amilyen cuccom éppen van itthon, ehhez mérten próbálkozom alakítgatni. Persze az ésszerűség határain belül. Kár, hogy a horgolást nem vihetem a suliba. Milyen jó lenne, míg tuszkolják a fejünkbe az anyagot, én kreatívkodnék. :)

Zsófi írta...

Nagyon klassz lett a gyűrűd! Én nyár eleje óta kacérkodom a peyote-lencse gyűrűvel, de a gondolatok még nem értek tetté.
Szerintem vidd csak be okításra a horgolást, legfeljebb azt mondod a főhadnagy úrnak, hogy bocsi, csak épp fogvatartási eszközt kísérletezel ki. Most mondja már, nem hallott a gyöngybilincsről?!

Kriszty írta...

:D:D:D jóóóó. ez nagyon tetszik. folyamatosan kuncogok mióta elolvastam. :D
a gyűrű amúgy nem volt nagy cucc, fényképről lestem le a szaporítást.

Ide írhatsz nekem

krisztimaci@gmail.com

Keresés

Related Posts with Thumbnails