Idézetek

"Te vagy a csoda... Életünk minden másodperce az univerzum új és egyedülálló pillanata, egy pillanat, mely soha többé nem tér vissza. Ezzel szemben mire tanítjuk a gyermekeinket? Arra, hogy kettő meg kettő az négy, és Párizs Franciaország fővárosa. Mikor tanítjuk meg őket arra, hogy mik valójában? Mindegyikünknek azt kellene mondanunk: - Tudod, mi vagy te? Csoda. Páratlan a magad nemében. Soha ezelőtt nem született hozzád fogható. Csodálatos a lábad, a karod, az ügyes ujjad, a mozgásod. Lehet belőled Shakespeare, Michelangelo vagy Beethoven. Képes vagy bármire. Igen, te vagy a csoda. Vajon, ha felnősz, tudsz-e majd ártani valakinek, aki éppolyan csoda, akárcsak te magad? Mindannyiunknak azon kell fáradoznunk, hogy a világot gyermekeihez méltóvá tegyük. "
-Pablo Casals-

*******
"Ha valaki nem veszi észre, hogy eltűntél az életéből, akkor nem is voltál fontos neki sohasem!"
 *******

A barátod az, aki mindent tud rólad, és mégis szeret.

******* 

 Az az igazi barát, akire mindig számíthatsz, aki minden különösebb ok és cél nélkül is melletted van. A barátok felvidítanak, ha rossz a kedvünk, velünk nevetnek, ha vidámak vagyunk, de a legfontosabb, hogy akkor is mellettünk állnak, ha igazából semmire sincs szükségünk.

******

 Egy kutyának nem kell se luxusautó, se hatalmas ház, se drága ruhák. Beéri egy útszélen talált bottal. Lehetsz gazdag vagy szegény, buta vagy okos, agyafúrt vagy tökkelütött, a kutyádnak mindegy. ? csak szeretetet kér és ad. Hány emberről mondhatod ezt el? Hány ember szeret feltétlen és olthatatlan szeretettel? Hány ember mellett érzed, hogy ami te vagy, az különleges?

********

Tisztelt vendégsereg,kérek egy kis figyelmet mert csak így lesz értelme rövid beszédemnek. A mai nap nem csak a szám a szívem is beszél és a jó akarat amely bennem él. Szívem összes kívánságát szép szavakba gyűjtöm és mindannyiunk nevében az új párt köszöntöm. Igaz már rég ráléptek az élet útjára,de ragyoghat még rájuk a boldogság sugara, hisz mindannyian tudjuk jobb később mint soha. Ezután a nap után is legyen az életetek hosszú, boldog és áldott soha meg ne bánjátok ezt a házasságot, hisz sokan tudjuk életünk párját megtalálni piszok nehéz dolog, viszont ha egyszer megtaláltuk soha el ne eresszük... legalábbis amíg a szívünk dobog. Bennem a jó szándék él a kezem sem remeg, kövesse hát példámat a tisztelt vendégsereg. Igyunk hát Krisztára és Istvánra a mai nap legszebb párjára.

(2014. 08.16. Kotroczó Dávid)

*******

 

Ide írhatsz nekem

krisztimaci@gmail.com

Keresés

Related Posts with Thumbnails