2011. május 8., vasárnap

Rendvédelmi demonstráció

Akik közelebbről ismernek tudják rólam, hogy a Büntetés Végrehajtás-ban dolgozom.

Ennek okán részt vettem a május 6-i demonstráción, ami számomra nagyon tanulságos volt.
Fontosnak tartottam, hogy ott legyek. Nem mennék el abba az irányba, hogy miért is van erre szükség. Akit érdekel, annak szívesen megírom. Bár az is igaz, hogy a médiában egy szó nem esik arról, hogy miért történnek a dolgok. Kiélezik bizonyos momentumokra az egészet, ami egyszerűen felháborító és hazug. Emellett megfélemlítés látszatát keltik abban aki csak a bulvármédiából szerez információt. Megnyugtatok mindenkit, hogy a tömeg mindvégig fegyelmezett tudott maradni.

Szeretnék magáról mint élményről is beszámolni, mert még soha nem voltam hasonló megmozduláson sem. Nagyon felemelő érzés, amikor sokan, nagyon sokan (azt mondták kb 10 ezren voltunk) egy célért kiállnak és teszik a dolgukat. Mi csak 2 óra körül értünk ki, mert dolgoztunk előtte. Így az autós felvonulásnak csak a végét láttuk. :(
Egy rövid beszéd után elindultunk a Kossuth szobortól a BM-ig, ott egy kicsit kérleltük Pintér urat, hogy jöjjön ki, de hiába. Ezután megkerültük az épületet és elindultunk vissza. Végig dobok szóltak, szirénák harsogtak, és a tűzoltó kollégák teljesen legális pirotechnikai cuccokat, ún. füstgyertyákat égettek, ami elég erős fehér vagy néhol sárga vagy zöld füstöt enged. :) Itt megint csak kitérnék a médiára, aki úgy állította be, hogy füstbombák és petárdák voltak. Sehol nem volt se petárda se más, amitől esetleg félni kéne. Még én sem féltem. :)
Vissza a menethez.
A József Nádor téren megálltunk pár percre ahol szintén egy fehér füstgyertya meggyújtására került sor,

majd egy civil (még azt is feltételezem, hogy valaki direkt azért csinálta, hogy szenzációhajhászás legyen belőle) meggyújtott egy dávid csillagos rongyot. Amit a média...lássunk csodát, azonnal összekapcsolt a demonstrációval, illetve félve mondom, annak lényegével. Persze természetesen jól felerősítve ezt a szálat. Egy híradásban sem azt hallottuk, hogy miről is szól ez a menet és mit szeretnénk elérni, hanem a szimbólumos rongyégetésről. És ez nem is tudom, hogy felháborító, vagy szánalmas. Így azok, akik otthon ültek és nézték a "híradást" mit láttak? Vagy mit látattak velük? Nem csak azt írom, amit hallottam, hanem amit láttam, mert 2 méterre álltam ettől a történettől. A kis videót pont a rongyégetés előtt csináltam itt.
Egy szintén nagynevű befolyásos médiaportálon láttam egy fotót egy bakancsos fekete pólós srácról, majd a szövegben erős utalást 2006-ra és az akkori történtekre. Nem is kérdezem meg, hogy kinek az érdeke ez a fajta megfélemlítés vagy összekapcsolás? Ez a teljes mértékben félrevezetése az embereknek.
Na meneteljünk tovább. Pár perc múlva elindultunk vissza a Kossuth szoborhoz, végig fegyelmezetten és normálisan ment a tömeg. Iszonyú sokan voltunk. A füstgyertyák és szirénák most sem maradtak el.
A Parlament lépcsői előtt újfent kértük Pintér urat, hogy jöjjön ki. Végül nagy nehezen kijött hozzánk a Kossuth szoborhoz, de nekem spec. nem tetszett a hangnem ahogy beszélt hozzánk. Én úgy gondolom, hogy neki képviselnie kéne bennünket és nem lekezelő módon beszélnie. Késő este hazafelé a buszon hallgattam pár kolléga beszélgetését és egy mondat nagyon megütötte a fülem. Kb így szólt. A Pintérnek be kéne látnia, hogy valamit nagyon rosszul csinál ha már a saját kutyái vesznek meg! Bizony ez elgondolkodtató nagyon. És természetesen ne kapaszkodjunk bele a megveszés szóba!


De kanyarodjunk vissza még egy picit, hisz még nem volt vége, ugyanis este mikor besötétedett elindult a fáklyás menet, körbe a Parlament körül, lent a rakparton végig.És nem csak ezren, ahogy szintén olvastam a nagyon felkészült riporter szavait. Rengetegen voltunk. Nagyon felemelő érzés volt. És míg mentünk a rakparton, egy kis tűzoltósági hajó a Dunán bekapcsolódott.
Nyolcasokat írt le a vizen és csak akkor mentek el, mikor a menet is felért a rakpartról.

A képen alul a sok kicsi szentjánosbogárka az mind egy-egy fáklya és ez csak egy töredék.

Barikád TV kommentár nélküli videója ITT

Az érzelmi behatásokon túl, ami előrelépés az ügyben, hogy Pintér úr hétfőn tárgyal a szakszervezetekkel. Remélem lesz eredménye. Nem is gondolkodom abban, hogy nem lesz.
És még egy kis média... legismertebb portálunkon olyan hülyeségeket ír már csak képaláírásnak, hogy az döbbenet. Kezdve a füstbombától...de nem is részletezem. Direkt megnéztem híradókat és hírportálokat. Nem tudtam sírjak vagy nevessek. Én nem akarok összeesküvés elméleteket gyártani de lehet mégsem ártana...
Talán sokunk elgondolkodna, hogy nem hiszünk el mindent a híradóknak és számos hírportálnak. Sőt!!!

2 megjegyzés:

The E.Art írta...

Őszintén bízom benne,hogy eléritek a célotokat!/Szép vagy azon a képen;-)/Én az összes ilyen demonstrációt láttam,hiszen Zsanikám a környékre jár iskolába.2009-ben mikor a tűzoltók vonultak "csak" ki,akkor büszkeséget éreztem,hiszen ők hősök!Azt hiszem a béremelés volt akkor a cél.
Krisztikém azért Magyarország tisztában van mi volt a célja az egésznek,és nem a zászlógyújtáson hökkennek meg,mint ahogy a híradóban azt előre helyezték;-)
És Pintér is tudja...csak....:-(

Kriszty írta...

Köszi Emőci!
Nyilvánvaló, hogy sokan tisztában vannak, de sajnos vannak elfogult és vak emberek akik a bulvár médiában hisznek. Igazság szerint telefonos kapcsolatban kaptam a híreket közben, hogy mit mond be a tv. Nem győztem kiakadni, holott tudtam, hogy ez lesz.
Igen a tűzoltók hősök és az összes többi rendvédelmis, azt gondolom. Ki ezért, ki azért.
És nincsenek, nem vagyunk megbecsülve. Én mégis büszke vagyok arra, hogy bv-s vagyok!
Most a korkedvezményes nyugdíj eltörlése, az évek óta tartó bérstop, és sok más dolog volt a kiindulópont. Sokan bele sem gondolnak (pedig engem nem is érint) hogy mi lenne ha egy 62 éves "bácsi" őrizne egy életfogytiglant kapott bűnözőt? Hol tudna az érdemben intézni valamit ha arra kerülne sor?
Te megérted és ez jó. Bár így lenne mindenki.

Ide írhatsz nekem

krisztimaci@gmail.com

Keresés

Related Posts with Thumbnails