2011. július 8., péntek

"Jósnő vagyok és spiritiszta"

Ez a mondat jutott eszembe az imént. Talán emlékeztek a Ghostban Woopie Goldberg nagyszerű mondatára.(volt több is) Nekem sokszor jut eszembe. Jó kis film volt.
Na de ma amit láttam...az a nem semmi. Egyik csodálatos bulvárTV-nk délutáni adására kapcsoltam véletlenül. Ez is azért volt mert épp akkor ébredtem és még kómás voltam. (csak egy kis délutáni szundi Vacival) Nos elcsodálkoztam, hogy ez meg mi? Régebben hülyébbnél hülyébb "játékokkal" bolondították be a birka népet, hogy "Ne késlekedj, hívj, mert ma rád vár a 20 millió." "Miért nem hívsz? Mire vársz?" és hatásosabbnál hatásosabb buzdító mondatokat bombáztak ránk. A feladat pedig az volt, hogy "mire gondolunk?" :))) vagy inkább :((( Általában pár percig bírtam, aztán mérgesen továbbkapcsoltam. Nem írom le, hogy ÉN mire gondoltam.
Vissza a mai adásra. Na ez már nem játék! Ez a kőkemény valóság! megjósolja a néni, hogy mi a frankó. De csak Magyarországról, Szlovákiából és Romániából hívhatod! (megjegyzem a többi ország lehet, hogy már letiltotta az adást)
Szóval adott egy búgó hangú "bácsi" aki arra buzdít, hogy hívd, mert a héten már csak ma jósol a néni. Aki mellesleg nagytudású és megmondja neked, hogy mi lesz. A bácsi jól képzett "rábeszélő". Nagyon meg van csinálva a mondandója.
Míg elmajszoltam egy szendvicset volt is vagy négy-öt hívás. Kivétel nélkül 70 év feletti nénik!!! Meg kellett mondani hogy hívják és hogy hány éves. És a váteszasszonyság már mondta is..."csodálatos időszak vár rád... szedd a gyógyszereket mert ez biztosítja, hogy az egészség megmaradjon... tartsd meg a kiskutyát, mert ez szerencsét hoz és a napi mozgást is kielégíti a sétáltatása... játssz valami szerencsejátékot, mert biztos a nyerés a közeljövőben...és elégetett egy darab papírt, ami segíti majd szerencsétlen betelefonálónénit ezekben. A hívás díja 500/perc (nem tudom áfás-e, nem néztem) 06-90... A nénik pedig kb 2 percig kapták az észt a kuruzslótól.
Hol ebben a baj? Ott, hogy szegény idős asszonyokat megvezetik, de keményen. Iszonyú dühítő, hogy ezt meg lehet csinálni! És mi pénzek jönnek be általa. Akkor meg hol van a médiatörvény? Én olyan büntetéseket szabnék ki rájuk, hogy elmenne a kedvük ettől a szemfényvesztéstől.
Hozzáteszem hiszek az ezoteriában és nem vagyok ellenzője. De ez minden csak nem ezoteria.
Tévedés ne essék nem a látnok asszonysággal van problémám. Biztos ő is megtanulta a mesterségét (én alapvetően hiszékeny vagyok) de akkor hogy adhatja el magát egy ilyen "műsornak?"...ááá van annyi pénz. Mindig a pénz...de meddig? Hol a határ? Nem számít, hogy mások ebben látják a kiutat, hátha mondd valamit a jósnő és megváltozik minden! Mert alapjában nem csak én hanem sokan hiszékenyek vagyunk. Ki így, ki úgy!
Ez az idős és hiszékeny emberek lehúzása. És megtehetik gondolom minden délután.
Egyszer valaha helyére kerülnek majd a dolgok? Vagy én ülök fordítva a lovon?

6 megjegyzés:

Polly írta...

Mi ülünk fordítva a lovon.
Nekem múltkor volt szerencsém ehhez a műsorhoz (egynapos sebészet pihentetőjében feküdtem, nem volt sok választás, a többség ezt szavazta meg), és az én első gondolatom az volt, mint neked, hogy hogy lehet megvezetni szerencsétlen embereket, a másik, hogyha jósnő, akkor miért nem tudja, hogy hány éves vagyok, és mire vagyok kíváncsi?

Mellesleg bárki bármit mondott, a jóslat lényege ugyanaz a sablonszöveg volt átfogalmazva.

És ami felháborító, hogy ezt ma Mo-n meg lehet tenni legálisan!

Newsee írta...

Engem is felháborít ez a blokk (meg a többi is :-) mert bár én is hiszek az ezotériában, ennek semmi köze hozzá. Az emberi hülyeség azonban végtelen, ezt is meg kellett vén fejjel tanulnom. Én egyébként büntetném, az így kiárusított műsoridőért büntetést kellene fizetniük. Mondjuk a percdíj 50%-át :-)

Kriszty írta...

Polly! Igen a kulcsszó, hogy legálisan. Valakinek érdekeltsége van és ennyi, akkor már mindent megtehet.

Nyuszika! Ez tökéletes lenne. Fizesse ki a percdíj 50%át! Bár a legjobb az lenne ha tartalmas műsorokat csinálnának. de arra ezek nem képesek. Az összes média tanonc csak azt tudja, hogy hogyan kell a "celebekről" mindent megtudni...még azt is ami nincs is.

Unknown írta...

Szia!

Amíg az egész társadalmat a pénz uralja és sok benne a buta, és kilátástalan jövővel rendelkező naiv ember, addig ez a műsor a képernyőn marad sajnos.
Én nem pont ezt az adást láttam, de mikor megpillantottam, leültem a csodálkozástól, hogy ilyen van!?!? ÉS igen... a sok "birka" meg telefonál... aztán meg jajgat hó végén, hogy hogyan is fogja kifizetni a telefonszámlát...

Üdv.
Zsuzsi
www.boldogsag-var.blogspot.com

Névtelen írta...

Az összes ilyen betelefonálós műsor,VV,jóslás és társai rengeteg pénzt hoznak a csatornának,meg a telefonos cégnek,egyaránt,erről szól az egész.Régen volt az a györcsök vagy hogy hívák,aki ugye a TV-n keresztül mindenféle energiákat adott a "betegnek",most ez a jóslás...én azt mondom Krisztikém amíg a szarra van igény,lesz szar is.

Kriszty írta...

Igazad van, de akkor ne sírjon a sok birka, hogy nincs miből számlát fizetni (természetesen tisztelet azoknak akik nem emiatt nem tudnak)
Az említett "úriember" egy nagyon kedves volt kolléganőm volt férje. Ne tudd meg miket mesélt a pasiról. Rémregénynek is elmegy. És ha csak a fele is igaz...

Ide írhatsz nekem

krisztimaci@gmail.com

Keresés

Related Posts with Thumbnails