2013. július 25., csütörtök

Esztergom

Igaz csak pár nap volt, de annál tartalmasabb. Én még éltemben ennyit nem bóklásztam. Első nap kb 10 körül megérkeztünk, lepakoltunk és irány. Gyalog be a városba, Bazilika, ebéd a Csülök csárdában. Életem legfinomabb halászlevét ettem.
Onnan át Párkányba, séta a hídon.

Ott végig a sétáló utcán. Természetesen be kellett térni a varrócska boltba is (ha már ott vagyunk :)
Sikerült némi kis cuccot beszereznem. Színátmenetes fonalat őszre, (elfogadok ötleteket, mintákat...én pl egy poncsóra gondoltam belőle. De ha van még jobb ötlet, annak is örülnék, ugyanis szerelemfonal volt ez is. :)

táskafüleket, és apróságokat. Végül hímzővásznakat nem vettem, mert ami van itthon még az unokámnak is elég lesz... ha ilyen tempóban hímzek. :)))

Hazafelé este 7 körül már szempillán mentem, de másnapra össze kellett kapni magam, mert újabb kihívás várt. Így fejest ugrottam a jacuzziba. Életem első ilyen élménye. Nekem tetszik. :) És a lényeg, hogy a fáradt futóművemet rehabilitálta. :)

Másnap bevállaltuk a Bazilikát belülről. Nagyon rég jártam már ott de azuram még nem. És én a hős bátor még a kupolába is felmentem 400sok lépcsőn. (csak csendben jegyzem meg, hogy meg sem éreztem fizikailag) A látvány hihetetlenül szép.

 Nem kell mondanom, hogy a képen mit látunk...


 Igen, én vagyok. :)Már elférnek mellettem mások is egy képen :):)

 Mária Valéria hídról a belátás





 Félúton a kupolába...



 Picit magasan voltunk
Ez után a kis túra után gondoltuk ellátogatunk a Babits emlékházba. Gyalog felmásztunk (majdnem négykézláb olyan meredek volt a feljárat) erre ki van írva, hogy zárva. Hajszál választott el attól, hogy ne öljek. :D
Még egy kis bóklászás és visszatértünk a kiinduló pontra. Ide:


 A szállás, ami nagyon hangulatos volt. És tiszta és kényelmes. 



Hazafelé több helyen megálltunk kis Duna-parti bámészkodásra. Pilismarót, szemben Zebegény.
Jó volt nagyon. Most valami falusi turizmus témában gondolkodom, hogy menni kéne még egy ilyen 3 napos pihire. Bár Balaton se lenne rossz.

7 megjegyzés:

Judit írta...

Nagyon jó lehetett egy kicsit kiszakadni a hétköznapokból.
Szépek a képek, visszaadják a hely varázsát. De te Krisztikém, még a képeknél is jobban nézel ki, tök csini vagy és ezek szerint fitt is. :)

Kriszty írta...

Köszönöm, igen azt hiszem fitt is vagyok...vagy legalábbis egyszerűbb az élet minusz 29 kilóval. :) Épp azt beszélgettük azurammal, hogy azért ez már nagy különbség, olyan mint egy zsák csemperagasztó. :D :D :D Ő sem szívesen cipeli. És roppant büszke rám.

Bernadett írta...

Szep helyen jartatok.:)

Judit írta...

Csemperagasztó, na ezen jót derültem, még ha kicsit illetlenség is.
29 kiló? Te jó ég, lassan tényleg elfogysz. Gratulálok hozzá! Akarsz még fogyni? Ha igen, akkor ahhoz meg kitartást kívánok.
És menjetek ha van lehetőségetek a Balcsira is pár napra:)

Kriszty írta...

Hogy akarok-e? Nem tudom, valójában ez sem volt tervben. Folyamatosan megy le. Nyilván örülök neki, de sokat már nem akarok, mert lássuk be a bőröm már nem 20 éves, csak a lelkem. :)

Névtelen írta...

Esztergom, Párkány, csuada kellemes helyek, szeretem, szeretjük...
A képeken jól érzékelteted Esztergom mesés látnivalóit, olyan jó, hogy ilyen jól éreztétek magatokat!
A kézimunka boltba lassan el kell mennem nekem is, fogyóban a jó fehér hímzővásznam és elkelne a horgoló cérna és a pamut fonal is.
Csodás fonal amit vettél, talán lassan az a bolt is nyit egy kicsit a modernebb dolgok felé.
Kiándulás... Jó értelemben nagyon irígykedem, kiszabadulnék én is szívesen egy- két hétre, de a munka és a kutya miatt sajnos sehova nem megyünk, egyedül meg nem szívesen...

Kriszty írta...

Varrócskabolt nagyon szuper. Olyan választék van mint gyerekkoromban a jó kis röltexekben mondjuk.
Voltak nagyon jó fonalak ezen kívül is. Bár nyilván mindenkinek mást jelent a szép, a jó. Ezek a színesek nagyon vonzanak engem mostanában. Bár voltak olyan pamutok is, hogy legszívesebben mindből hoztam volna egyet, a szivárvány összes színében... de olyanokat meg kapok itthon, és annyival nem volt olcsóbb, sőt kb egy ár a hazaival.
Viszont vettem olyan cuccot, ami ruhára vasalható és eltünteti ha ki van szakadva. Egy kis rács marad a vasalás után ami szilikonos féle. Zseniális. És csapkodom a fejem a falba, hogy nem hoztam többet csak 1 métert. Itthon ez pl. 10x többe kerül.

Ide írhatsz nekem

krisztimaci@gmail.com

Keresés

Related Posts with Thumbnails