2013. december 28., szombat

Kötöttek sorban

Megint jó rég nem írtam semmit. Aki hiányolta attól elnézést kérek. 
De mentségemre szóljon, hogy dolgosan telt az idő. 
Karácsonyra sok kötött holmit ajándékoztam és azoknak el kellett készülniük. 
Volt amit 2 nap alatt kellett míg az ajándékozott nem volt itthon.
 Mutatok néhány képet

Vackor nem maradhat le soha.


Ez a mellény kb 25 évvel ezelőtt kezdődött. Akkoriban még léteztek a jó kis PULLI nevű fonalboltok. Ott szerettem bele a fonalba. Tiszta pamut. Kardigánnak indult. El is készült egy ujja, de akkor nem voltam megelégedve vele, és félretettem. Kicsit hosszabb időre. :) Párszor elővettem, majd újra el, mert a színéből kiszerettem időközben. Aztán most valami isteni szikra elkapott hogy szeretem a pirosat és illene ezt a pulcsit befejezni. Na de kell a francnak ujj bele. Jó lesz hosszú mellénynek. Picit bővebb mint kéne, de sebaj. Elkészült. Tegnap kapott gombokat is. Kicsit divatjamúlt de bánja a fene. Jó lesz itthon. :) 
És ez se frusztrál már, hogy ott pihen a szekrényben a cél előtt.. :)


Ez a színes fonal amit Szlovákiából hoztam még nyáron. Nako Vals néven fut. Nagyon finom puha. Azóta már sokan beleszerettek, ami ugye  nem csoda. Na lényeg a lényeg, hogy gondoltam csinálok magamnak egy jó kis nyakmelegítőt belőle. El is kezdtem, majd mást se hallottam... "milyen szép ez anyuci"..."de jól néz ki"... milyen jó puha"...na szerintetek? hát persze hogy neki adtam.De azt mutattam is már készen.
Most karácsonyra viszont kapott a maradékból mellé egy sapit is.
Indultam vele egy versenyen, ha tetszik, akár szavazhattok rá, amit hálásan megköszönnénk. 
A szavazatokkal nyerni is lehet. Méghozzá kötős könyvet.
Itt a LINK


Ez volt a két napos kendő. Zoknifonalból készült. Csütörtökön este kezdtem el és péntek éjszaka, szombat hajnalban már blokkolódott. Sima egyszerű kendő, a fonal adja meg a jópofaságát. Illetve a horgolt bogyós szél. Nem utolsó sorban meg a csizmájához és a táskájához. Erre is lehet szavazni. 
Ehhez ez a LINK


Ez pedig a főművem karácsonyra. Kisfiam és a párja kapott egy egy nyakmelegítőt sapival. A lányos csipkemintával, a fiús kelta csavarással készült. És a lényeg...a sapik. Sose kötöttem még normális sapit, csak amolyan csöveseket. Ezek az elsők. :) és sikerültek is. 
Gondolom nem árulok zsákbacicát ha elmondom erre is lehet szavazni. :) 
Itt a LINK


És végül de nem utolsó sorban szeretnék nektek, 
Kedves Olvasóim NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET kívánni. Alkossatok az új évben is sok szépet. Leljétek benne örömötöket. Adjatok és kapjatok sok szeretetet, boldogságot. Örüljetek egymásnak. 5 megjegyzés:

Itt blogolok: http://katamese.hu írta...

BUÉK neked is! Sokat dolgoztál és szépeket!

Jucus írta...

Először is nagyon boldog Új Esztendőt kívánok Neked én is!

Csodaszépeket kötöttél! Egyáltalán nem divatjamúlt a piros mellény, én is terveztem valami ilyesmit, engem pl. klasszul nyújtana :o)
Csodaklassz a kendő is és a páros sapi-sálad is nagyon tetszik, nem beszélve a szivárványos sapi-sálról! Megkeresem, hol lehet szavazni! :o)

Kriszty írta...

minden szavazatot nagyon köszönök. :)

Névtelen írta...

BUÉK és köss még sok ilyen szépet!

Ciciri írta...

Boldog Új Évet Neked is! Csodás dolgokat kötöttél, a piros ráadásul nem is kis meló. Nekem tecc :-)

Ide írhatsz nekem

krisztimaci@gmail.com

Keresés

Related Posts with Thumbnails