2011. április 24., vasárnap

Skanzen


Érdekes kérdést tettem fel a lányomnak a Skanzenben. Épp egy néptánc együttes táncikált egy maroknyi nézőközönség előtt. Kérdem tőle, hogy neki mit jelent ez? Mármint a Magyar népzene illetve a néptánc, vagy bármi amit ott láttunk, ami a hagyományainkról szól. És azonnal rá is jöttem, hogy egyelőre sokat nem várhatok tőle. Hisz bennem is pár éve erősödött meg ez az érzés. Hogy ilyenkor a gyökereimet látom. És büszke vagyok! Neki még egyelőre talán látványosság. Most akkor ez azt jelenti, hogy nekem időközben benőtt a fejem lágya? :) De mindenkit megnyugtatok, hogy a népzene számomra csakis a valós népzene ami az érték. Nem összetévesztendő a mulatós és társai kategóriával, mert attól finoman fogalmazva is színeset ásítok. :) Bár ez azoknak kapóra jön, akik nem kedvelik a társaságomat, mert igen gyorsan ott hagyom a tett helyszínét ha megszólal.

Mire kiértünk, az eső is elállt. :)
Néhány kép erejéig megmutatom miket láttunk. Sajnos Enci sem festeni sem írókázni nem akart tojást, pedig azt hittem... na de ugye már nem kisgyerek :)
Láttunk kicsi újszülött barikát, aki még a lábán sem tudott megállni.
A tojások valami lenyűgöző látványt nyújtottak. :)
Tudnék még áradozni, sőt képből is van sok, de most ennyi a beszámoló.








4 megjegyzés:

katica írta...

Neked es csaladodnak is nagyon kellemes husveti unnepeket kivanunk!

En is nagy nepzene/neptanc rajongo vagyok vagyis vagyunk a ferjemel :O) Ugy sajnaltuk hogy nem tudtunk iden sem menni a tanchaz talakozora, pedig mikor meg Pesten laktunk akkor azt ki nem lehetett hagyni!

Kriszty írta...

Köszönöm. Nektek is viszont kívánom!

Névtelen írta...

Krisztikém,teljesen megértelek!A népzene,népi hímzés és társai mindig nagyon távol álltak tőlem,elfogadtam,hogy van ilyen is és erre ahogy írtad:meg kell érni!/a mulatóst úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúútálom!:-S/Viszont szentendrére sokat jártunk Anyuval,ott pedig szinte ezen témára épül minden,a magyar jellegre...a sok kis bolt mindig megtette hatását/most nem a turistacsalogató matyó hímzéses boltokra gondolok/és éreztem,hogy ez olyan letisztult,ismerős valahogy....és kezdtem megszeretni:-)
Bár most olvasom a bejegzésed húsvét után,remélem kellemesen telt az ünnep,pláne ilyen csodás környezetben...Puszi!

Kriszty írta...

Akkor nem vagyok egyedül a dologgal, ez jó. Érdekes amúgy, mert ez a népzene, néptánc és népi motívumos dolog nálam nem rajongás, hanem ha egy ilyen helyen pl látom, hallom, nagyon megfog. És ahogy írtam, a gyökereimet érzem. Nagyon furcsa érzés, de határozottan jó. :)
Nagyon jó volt, bár hulla fáradtak voltunk estére. Szerintem valóban tradícióvá válik ez a program. :)

Ide írhatsz nekem

krisztimaci@gmail.com

Keresés

Related Posts with Thumbnails