2012. január 22., vasárnap

Sörös citromos (nem Gösser) csalánnal

Megérkeztem a legújabb tisztálkodószerrel. Az alap, mint mindig a jó habzás és a keménység érdekében kókuszolaj. Megmaradt még alapnak a napraforgóolaj vitaminforrásnak. És az olívaolaj ami a bőrt feszesíti. A ricinusolaj hozzájárul a bőr egészséges működéséhez és ez is segíti a kiváló habzást.
Csalánnal bolondítottuk meg. Jó tudni a csalánról, hogy összehúzó hatású, alapos bőrtisztító, a zsíros bőrre pedig különösen jó hatással van. A csalán természetes hatóanyagai serkentik a bőr vérellátását.


Folyadéknak pedig egy kiváló minőségű sör került bele. Heineken. Tudom, tudom, az nem szappanba való, és szentségtörést követtünk el, de ennyi jár nekünk is. Már csak azért is, mert mi nem vagyunk a társadalom sörivói közé sorolhatóak. Mi a tejivó kategória vagyunk. 
A sörélesztő, illetve a sörben található vitaminok - például a B2- vagy a B6-vitamin - kimondottan jó hatással vannak a bőrre. A pantoténsav - vagyis a B3-vitamin provitaminja - elősegíti a bőrsejtek anyagcseréjét.
Egy ókori írás nyomán fény derült arra, hogy már az egyiptomiak is ismerték a sör bőrre gyakorolt jótékony hatását.
Kell ettől jobb? :)

Nos a legvégén említem bár nem utolsó sorban ennek a szappannak az illatát amit 100%-os gyógyszerkönyvi citromolaj ad meg.

2 megjegyzés:

kepi táska írta...

Kriszti, ez is nagyon jó! Csak nem szereted a citromos sört? Nyáron, egy-két pohárral finom.

Kriszty írta...

Igazság szerint nagyon nem vagyok iszós, és tényleg csak nyáron egy egy pohár citromos sör, bőven elég.

Ide írhatsz nekem

krisztimaci@gmail.com

Keresés

Related Posts with Thumbnails